Captain Phillips

„Een onwaarschijnlijk aangrijpende film is Captain Phillips, met Tom Hanks in de hoofdrol. Het is een waargebeurd verhaal over een Amerikaans vrachtschip dat voor de kust van Somalië wordt gekaapt. Mijn man Paul (Jambers, red.) en ik zijn zeilliefhebber. We hebben op onze boot diverse televisieprogramma’s opgenomen, Jambers onder zeil en Jambers Odyssee. Wij verbleven vier maanden aan boord en ontvingen gasten. Zeilen staat voor ons nu op een laag pitje, door het succes van mijn kookboeken heb ik het bizar druk gekregen, drukker nog dan met mijn presentatiewerk voor televisie. Mijn carrière verloopt heel atypisch. Normaal schijnen alleen bekende koks met een succesvol kookprogramma zoveel boeken te verkopen. Bij mij gaat het andersom. Eerst de kookboeken, misschien straks een eigen kookprogramma.”