Burgemeester New York eet pizza met vork (en dat kan dus echt niet)

Bill De Blasio, sinds november de nieuwe burgemeester van New York, ging gisteren een pizza’tje eten in zijn stad. Tot ongenoegen van veel New Yorkers at hij die met mes en vork. Dat kan echt niet, lieten veel twitteraars weten: echte New Yorkers eten pizza met hun handen.

Bill De Blasio, sinds november de nieuwe burgemeester van New York, ging gisteren een pizza’tje eten in zijn stad. Tot ongenoegen van veel New Yorkers at hij die met mes en vork. Dat kan echt niet, lieten veel twitteraars weten: echte New Yorkers eten pizza met hun handen.

Het relletje, door de lokale media al snel tot ‘Forkgate’ gedoopt, begon toen op Twitter foto’s van De Blasio verschenen terwijl hij een pizza aan het eten was in Goodfellas Pizza op Staten Island. Daarop was overduidelijk te zien dat De Blasio met mes en vork aan de pizza begonnen was:

Twitter avatar joshrobin Josh Robin SCANDAL! SCANDOLA! NYC MAYOR de BLASIO EATS PIZZA WITH KNIFE AND FORK! DETAILS EMERGING! http://t.co/HmwM8iIoOS

Het feit dat De Blasio niet bekend was met de lokale traditie maakte hem op Twitter het slachtoffer van grappen:

Twitter avatar JonLemire Jonathan Lemire .@BilldeBlasio goes for slice #3. Note: the 104-year-old guy eating pizza with the mayor is simply using his hands.
Twitter avatar StacieEnner Stacie Enner So NYC major deblasio eats pizza with a fork, in NYC that’s reason enough to impeach!! No forks ever!! #forkgate #pizzagate #deblasio
Twitter avatar PaulMcCabe Paul McCabe Next he’ll be eating m&m’s with a spoon! http://t.co/lJVYOkA8qS #forkgate #seinfeld

Nog tijdens de maaltijd duiken er foto’s op van een met zijn handen pizza etende De Blasio. Om de publicitaire schade te beperken twittert de staf van De Blasio na afloop deze officiële foto, helemaal volgens de New Yorkse etiquette:

Twitter avatar BilldeBlasio Bill de Blasio Staten Island’s Goodfellas Pizza -- good however you slice it. http://t.co/MxKhHaf1ID

Burgemeester geeft Italiaanse afkomst maar de schuld

De Blasio gaf na afloop van zijn bezoek aan Goodfellas zijn Italiaanse achtergrond de schuld. “In het geboorteland van mijn ouders is het gebruikelijk om pizza met een mes en een vork te eten”, aldus de burgemeester. Hij voegde nog toe dat zijn pizza erg rijkelijk was belegd en dat het daarom lastig was de slices zonder mes en vork te eten.

Bekijk hier beelden van AP van de maaltijd:

De burgemeester is niet de eerste bekende Amerikaan die in de media kwam door het eten van een pizza met bestek. Voormalig kandidaat voor het vicepresidentschap Sarah Palin en mediamagnaat Donald Trump kregen in 2011 ook een hoop over zich heen toen zij de plaatselijke etiquette niet bleken te kennen.