‘Bakfietsen zijn het irritantst’

‘Op de middelbare school kreeg ik mijn eerste scooter, een Aprilia. Toen reed ik erop omdat het stoer was, nu omdat het handig is. Ons kantoor is gevestigd aan de Prinsengracht, parkeren met de auto is daar niet te doen. En de scooter is een snelle manier om je te verplaatsen door de stad. In Amsterdam kan ik overal binnen tien minuten zijn.

„Ik rijd meestal 35 kilometer per uur, gok ik. Harder gaat niet op het fietspad: te druk. Als ik fietsers wil inhalen, horen ze me meestal wel aankomen en gaan ze vanzelf opzij. Maar je hebt ook van die types met een koptelefoon met muziek op. Dan toeter ik even. Bakfietsen zijn het irritantst. Ze zijn breed, rijden langzaam. Op een smal fietspad kun je er nauwelijks langs.

„Kymco is een Aziatisch merk. Het is een prima scootertje. Niet zo duur en diefstalgevoelig als een Vespa – die had ik hiervoor. En mijn scooter heeft bredere wielen waardoor ik makkelijk over een hobbeltje of stoeprand rijd. De achterkant van de buddyseat, het zadel, is extra groot waardoor ik makkelijk mensen achterop kan nemen zoals mijn vriendin of klanten. En op dit type hoef je ook geen helm op. Hoef ik ook niet te bedenken waar ik ’m laat en of ik wel een extra helm mee heb.

„Als je eenmaal een scooter hebt, gebruik je ’m overal voor. Boodschappen doen, naar het strand gaan. Het is gewoon lekker snel. Ik heb wel een fiets, maar daar is altijd iets mis mee. Maar fietsen is wel gezonder, ik zou het vaker moeten doen.”