Rel rond prominente Republikein

De Republikeinse gouverneur Chris Christie, door velen gezien als een kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016, heeft gisteren een belangrijke medewerker ontslagen in een schandaal rond een verkeersinfarct in zijn staat New Jersey.

De medewerker, topadviseur Bridget Kelly, liet volgens Christie bewust verkeersproblemen ontstaan in de stad Fort Lee, omdat de Democratische burgemeester van die stad Christie niet openlijk had gesteund.

In september werden de toegangswegen tot de George Washington Bridge in Fort Lee, met 300.000 auto’s per dag een van de drukste bruggen ter wereld, om onduidelijke redenen afgesloten. Daardoor ontstond een verkeersinfarct in de stad, juist op de eerste dag van het nieuwe schooljaar.

Het creëren van het verkeersinfarct was de bedoeling van de medewerker van Christie, bleek deze week uit een in Amerikaanse kranten gepubliceerde e-mail van de nu ontslagen medewerker. Ze schreef: „Tijd voor wat verkeersproblemen in Fort Lee.” De man die verantwoordelijk is voor de brug schreef terug: „Ik snap het.” Tijdens de chaos ontving hij ook nog een (anonieme) e-mail waarin iemand schrijft: „Is het verkeerd dat ik lach.”

    • NRC