Regen uit westen

Volgende week staat een omslag naar kouder weer op het programma, maar de timing ervan is nog onzeker. De eerste dagen blijft het nog zacht.

Vanavond begint rustig met opklaringen. In de loop van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe. De minima liggen tussen 5 graden aan de kust en 1 graad in het zuidoosten.

Zaterdag trekt een regengebied vanuit het westen over het land. In het oosten blijft het nog een tijdje droog, terwijl het in de kustprovincies later in de middag weer opklaart. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10 graden. In de loop van de avond klaart het flink op. De nacht verloopt fris met op veel plaatsen temperaturen rond het vriespunt. Zondag zijn er flinke perioden met zon en blijft het overal droog. De maxima liggen rond 6 graden. Volgende week wordt het langzaam kouder.