Pedofiel in proeftijd verdacht van misbruik

Een veroordeelde Nederlandse pedofiel die nog in zijn proeftijd zat, is in Bulgarije aangehouden op verdenking van kindermisbruik.

Het gaat om de 46-jarige Jerre W. uit West-Graftdijk. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de man opgepakt met twee weeskinderen in een hotelkamer in Stara Zagora.

W. is in 2011 in Nederland veroordeeld tot 18 maanden celstraf wegens ontucht met meerdere jongens en één meisje en stond nog onder toezicht van de reclassering. Hij had daar niet gemeld dat hij naar Bulgarije ging. Om die reden heeft Reclassering Nederland het toezicht beëindigd, laat een woordvoerder weten. W. hangt bij terugkeer in Nederland een jaar celstraf boven het hoofd.

W. ontkende destijds het misbruik in West-Graftdijk en wilde niet meewerken aan een behandeling. De rechter heeft hem die dan ook niet opgelegd, omdat dat geen zin zou hebben. W. kreeg een proeftijd van vijf jaar opgelegd met een jaar voorwaardelijke celstraf als stok achter de deur.

Jerre W. keerde, zeer tegen de zin van zijn slachtoffers, na zijn celstraf terug naar het dorp West-Graftdijk in Noord-Holland waar hij vandaan komt. De moeder van één van de slachtoffers zei destijds te vrezen voor herhaling. „Iemand die ontkent en niet wordt behandeld – kijk maar eens in de statistieken wat dat betekent voor de kans op herhaling.”