In beeld

Nieuwe gadgets spotten in Las Vegas

Vandaag wordt de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) afgesloten in het Amerikaanse Las Vegas, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld. Zo’n 3.200 bedrijven prezen er de afgelopen dagen hun nieuwste gadgets aan voor 150.000 bezoekers. CES beloofde een blik op de grote, nieuwe trends in consumentenelektronica. Maar de meeste innovaties vinden plaats in de mobiele sector en de IT-industrie, schreef technologieredacteur Marc Hijink eerder deze week in NRC Handelsblad. Apple was afwezig op CES. Google bewaart het grootste nieuws voor eigen evenementen. En Microsoft is gestopt met het sponsoren van de openingstoespraak. De elektronicasector zelf heeft moeite te vernieuwen nu HDTV ingeburgerd is, schreef Hijink. 3D werd geen succes in de huiskamer en OLED-tv’s zijn nog te prijzig (organic light emitting diode, flinterdunne tv-schermen die je zelfs enigszins kunt buigen). Toch leek het enthousiasme van de gemiddelde CES-bezoeker daar de afgelopen dagen niet onder te lijden.
Een elektronische dansshow tijdens de speech van Rupert Stadler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG, op de technologiebeurs CES in het Amerikaanse Las Vegas.
AFP / Justin Sullivan
Sony-directeur Kazuo Hirai tijdens zijn speech op CES.
Reuters / Robert Galbraith
Zonnepanelen op een sportauto als onderdeel van een reclamecampagne op CES.
AP / Jae C. Hong
Bezoekers van CES kijken naar een installatie gemaakt van gebogen OLED-schermen bij de Panasonic-stand.
AP / Jae C. Hong
CES-bezoekers dragen Sony-brillen bedoeld voor gebruik bij computerspellen bij de stand van het Japanse concern.
AFP / Justin Sullivan
Vrouwen promoten Margariteville Headphones op CES in Las Vegas.
AFP / Joe Klamar
CES-bezoekers kijken naar het grootste 3D-videoscherm ter wereld, van het bedrijf LG.
AFP / Joe Klamar
Komiek en actrice Sarah Silverman helpt Cisco Systems Inc. directeur John Chambers bij zijn toespraak op CES.
AFP / Ethan Miller
Een vrouw probeert de Epson Moverio BT-200 smartglasses. De Moverio BT-200 projecteert twee identieke 16:9 beelden op de beeldschermen in de brillenglazen en genereert zo een semi-transparant beeld. De bril, met bewegingssensors en een vooruit gerichte camera, komt met een draagbare controller en kan onder meer worden gebruikt bij computerspellen.
AFP / Robyn Beck
CES-bezoekers proberen producten uit bij de Inada-stand.
AFP / Joe Klamar
CES-bezoekers laten hun tanden bleken bij de stand van Teeth Bright.
AFP / Joe Klamar
Manager Christine Hsu showt Paro Robots, van het gelijknamige bedrijf, bedoeld voor patiënten in ziekenhuizen.
AFP / Joe Klamar
Weerspiegeling in de lens van een Liquid Image Apex HD camera bril die in staat is video-opnamen te maken en foto's te nemen.
Reuters / Robert Galbraith
Een Bukito 3D-printer creëert een replica van het hoofd van acteur Bruce Willis.
AFP / Justin Sullivan
WWE-bekendheid 'Triple H' tijdens de aankondiging van het WWE Network tijdens CES. De zender zal op 24 februari van start gaan in de VS en is het eerste 24/7 streamingkanaal ooit met zowel geplande uitzendingen als pay-on-demand.
AFP / Ethan Miller