Morgen in next op zaterdag

De Levenseindekliniek helpt bij het beëindigen van levens – óók bij psychiatrische patiënten die lichamelijk gezond zijn. Afgelopen jaar was een vrouw van 54 jaar met smetvrees de eerste. Hoe gaat dat in zijn werk? Morgen een reportage in de bijlage offline.

De hele wereld heeft het over zijn nieuwe boek. Hij wordt steevast genoemd als kandidaat voor de Nobelprijs. Morgen een uitgebreid interview met Haruki Murakami (63) vanuit zijn woonplaats Hawaï. Hoe ziet hij er eigenlijk uit in zijn zwembroek?

Het is niet alleen maar kommer en kwel in Rusland. Steeds meer Russen verhuizen van de bekende ‘Sovjet’-flats naar ‘Hollandse’ rijtjeshuizen. Dat vergt wel wat aanpassingsvermogen. Wat doe je met een tuin? Morgen het antwoord.

Verder mini-opinies, handig voor aan tafel en in de kroeg, de columns van Bas Heijne, Marike Stellinga en Rosanne Hertzberger, maar ook die van Georgina Verbaan.

Sinds 12 oktober verschijnt nrc.next ook op zaterdag. Voor mensen die ook in het weekend graag goede artikelen lezen, maar geen behoefte hebben aan een uitgebreid pakket met vier of meer bijlagen. Nog even de hoofdzaken een rij.

Hoe ziet next er op zaterdag uit?

24 pagina’s nrc.next zoals u de krant kent, aangevuld met een magazine van 32 pagina’s op halfformaat: offline. Want zaterdagochtend mag alles dat door de week ‘aanstaat’ even ‘uit’. Offline kiest voor een longread (een artikel dat nog iets dieper gaat en daar echt de ruimte voor neemt), expertrubrieken van Folkert Jensma over de rechtsstaat, Carola Houtekamer over technologie en Ellen de Bruin over psychologie. Ook bezoeken we elke week een locatie die op Google onherkenbaar is gemaakt. Wat mogen we niet zien en waarom? Verder deelt next zaterdag net als andere dagen een deel van de kopij met NRC Handelsblad. Tv-gegevens en een scryptogram heeft next zaterdag níét. Alles bij elkaar is next op zaterdag ongeveer de helft in omvang van NRC Weekend.

Wat zijn de eerste resultaten?

In aanmerking nemend dat we weer bij 0 abonnees beginnen, gaat het heel goed. De betaalde oplage is inmiddels de 20.000 gepasseerd.

Wat betekent het voor u?

Er verandert niets als u dat u dat niet zelf wilt en aangeeft. Immers, iedereen is welkom, maar we dringen niemand iets op. Leest u nu nrc.next van maandag tot en met vrijdag plus elke zaterdag NRC Weekend, dan blijft u gewoon NRC Weekend ontvangen. Heeft u in plaats van NRC Weekend voortaan liever elke zaterdag vóór 7.30 uur nrc.next in uw brievenbus? Neem dan contact op met onze klantenservice: 088 572 0 572. Leest u sinds kort al zes dagen next? Welkom!

En anders: probeer hem eens los. Next zaterdag ligt bij supermarkten, kiosken et cetera. Prijs: 2 euro.