Opinie

    • Ik

Keuring

Alle kleedhokjes van het zwembad zijn vol. Druipend duw ik op de gok tegen wat deuren, bundeltje kleren in de hand. Achter een deur die meegeeft, tref ik een ongezond dikke vrouw van ver voorbij de zestig, die haar deurtje net op slot wilde doen. „Deze is alleen voor vrouwen”, zegt ze in plat Amsterdams.

Alle kleedhokjes van het zwembad zijn vol. Druipend duw ik op de gok tegen wat deuren, bundeltje kleren in de hand. Achter een deur die meegeeft, tref ik een ongezond dikke vrouw van ver voorbij de zestig, die haar deurtje net op slot wilde doen. „Deze is alleen voor vrouwen”, zegt ze in plat Amsterdams. En dan, na een snelle keuring, „maar jij mag d’r wel bij hoor”. Gevolgd door een rokerslach met gierende uithalen.

Anouk van Kampen zou zich er misschien aan ergeren, ik voel me gevleid.

Gustaaf Haan

    • Ik