Johnny Cash - American Recordings

In 1994 kon Johnny Cash niet weten dat hij nog maar negen jaar te leven had. Toch daalde er een besef van sterfelijkheid neer over de muziek van de oude countryheld, toen hij met producer Rick Rubin besloot de zaken nog eens naakt op een rijtje te zetten. De songs die hem dierbaar waren, de humor die er vaak uit sprak, de bezinning en de religieuze inspiratie: alles kwam terug op American Recordings. Het werd niet alleen Johnny Cash’ artistieke comeback, maar de puur en simpel opgenomen muziek bracht hem een nieuw en jong publiek. De American-reeks die uiteindelijk zes albums zou beslaan, omvatte uitdagende covers en herinterpretaties van songs van Depeche Mode, Beck, Soundgarden, Bonnie Prince Billy en Nine Inch Nails, artiesten die voordien geen toegang hadden tot de ivoren toren van de country. Johnny Cash werd de sonore held van alle generaties.