Een hostel voor honden

Volgen // op Twitter Julie McGuire @bangalorebunny Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondenfoto’s

Toen Julie McGuire een hondenopvangcentrum in Maleisië binnenliep, verwachtte ze een steriele omgeving met witte muren en kooien. De fotograaf trof geen traditioneel asiel aan, maar een soort backpackershotel voor honden. Een plek waar de roedel de baas is. McGuire legde dit voor The New York Times vast in de uitmuntende serie ‘Rooms for Rescued Dogs in Malaysia’. Ze gooide in 2005 haar leven om om haar grote liefde – door India en de rest van Zuid Azië – achterna te reizen. De hondenliefhebster zet zich in om de plek van dit huisdier in de wereld in kaart te brengen. Haar uitgebreide portfolio bestaat daarnaast uit het vastleggen van problemen als dierenleed en armoede. Op McGuire’s Twitter-account @bangalorebunny houdt ze volgers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van fotografie en plaatst ze veel hondenfoto’s.

    • Hans Klis