Dood over 12.636 dagen

klokkijken // tot je dood Tikker bestellen via mytikker.com, prijs (bij vooruitbestelling) $59

Nee, dit horloge gebruik je niet in eerste instantie om erachter te komen of je je trein nog haalt. Op dit horloge zie je de tijd die je nog rest – het kent je tijdstip van overlijden. Als dat écht zou werken zou het voorpaginanieuws zijn, maar nee, helaas. Maar het idee is geinig. „Tikker zal er zijn om je op het hart te drukken om iets van je leven te maken en, belangrijker nog, om vrolijk te zijn”, aldus de initiatiefnemers van het horloge. Het is het moderne voorbeeld van wat de Romeinen al memento mori noemden: herinner je je dood. Want wie weet dat hij zal sterven, zal niet uitstellen, maar dóén. Genoeg mensen hadden daar wel oren naar: de crowdfunding via Kickstarter is geslaagd. Inmiddels is bijna vier keer de beoogde investering van 25.000 dollar binnengehaald. In april zijn ze leverbaar, maar je kunt ze nu bestellen, voor het te laat is.