Blur - Parklife

Wat doe je als je fan bent van Take That, maar ze niet vaak genoeg naar je zin op de Nederlandse tv ziet? Naar de BBC kijken natuurlijk, want in 1994 gaat er geen uitzending van Top Of The Pops voorbij zonder Gary, Robbie, Mark, Jason en Howard. Ik keek iedere week, en zo viel me langzamerhand een andere groep op: Blur. Ze braken het podium af tijdens hun Top Of The Pops-optreden en stonden met een fuck-you-all houding op de posters van de Engelse Hitkrant. Ik was 14 en vond het enorm interessant. Na wat sparen kocht ik Parklife, en het was alsof het licht aanging in mijn hoofd. Kunstig met teksten die het dagelijks leven beschrijven zoals The Kinks, melodieus zoals The Beatles en punky als The Clash… maar toch nieuw, opwindend. Britpop en ik, we hadden elkaar gevonden. Naar Gary, Robbie, Mark, Jason en Howard heb ik nooit meer omgekeken.