América Móvil: deal met KPN nog mogelijk

Foto ANP / Koen van Weel

De interesse van telecomgigant América Móvil in KPN is nog niet verdwenen, nadat een eerste overnamepoging in oktober vorig jaar werd afgeslagen. Het Mexicaanse concern is nog steeds in gesprek met de Nederlandse telefoonaanbieder en zijn aandeelhouders.

Dat staat in een interview met Carlos Moreno, financieel directeur van América Móvil, op de website Euromoney. Het bedrijf van miljardair Carlos Slim zou toch nog tot een overeenkomst met KPN kunnen komen, aldus América Móvil. KPN weigert tegenover nrc.nl commentaar te geven op de beweringen.

América Móvil besloot half oktober een bod van zeven miljard euro op KPN in te trekken, nadat een stichting gelieerd aan KPN een beschermingswal rond het bedrijf had opgeworpen. De stichting, die is opgericht om KPN te beschermen tegen invloeden die de continuïteit, zelfstandigheid of identiteit van het bedrijf bedreigen, vond dat de Mexicanen onvoldoende duidelijk waren over wat zij met KPN wilden en vond de benadering van het bedrijf “willens en wetens” vijandelijk. Toen América Móvil zich na een overnamestrijd van enkele maanden uiteindelijk terugtrok, besloot de stichting de beschermingsmuur weer op te heffen. Tijdens een aandeelhoudersvergadering van KPN vandaag wordt daarover officieel gestemd.

NRC Handelsblad schreef gisteren over de aandeelhoudersvergadering van KPN van vandaag, waar de beschermingsstichting haar aandelen weer inlevert en ook wordt besproken of de beschermingsconstructie die de stichting gebruikte in de toekomst veel goedkoper mag worden. Lees het stuk hier.

    • Anouk van Kampen