Trucker De Rooy boekt weer zege in Dakar-rally

Gerard de Rooy heeft gisteren zijn tweede etappezege in de Dakar-rally geboekt. De Brabantse trucker had iets meer dan zes uur nodig om in zijn Iveco de 167 kilometer tussen San Juan en Chilecto te overbruggen. De Russen Andrei Karginov en Eduard Nikolajev eindigden in de vierde etappe door de Argentijnse woestijn als nummers twee en drie.

De Rooy schreef maandag al de tweede etappe op zijn naam, maar kreeg dat pas een dag later te horen. Hij kwam in San Rafael als derde over de streep nadat hij zijn concurrent Ajrat Mardejev, die met zijn truck was gekanteld, te hulp was geschoten. Die verloren tijd kreeg De Rooy terug van de organisatie. Hij heeft nu een straatlengte voorsprong op zijn landgenoot Marcel van Vliet.

Bij de auto’s en de motoren was er gisteren Spaans succes. Autocoureur Carlos Sainz won de vierde etappe en bezet ook in het klassement de eerste plaats. Zijn landgenoot Nani Roma staat tweede. Pedrero García won bij de motoren. Dankzij Joan Barredo is ook de eerste plaats in het klassement in Spaanse handen. (Novum)