Politie houdt bestuurder aan na kilometerslange achtervolging

De politie op de A12 bij Bleiswijk nadat een automobilist is aangehouden na een lange achtervolging. Foto Twitter / @rdh51

De politie heeft vanmiddag na een lange achtervolging een automobilist aangehouden op de A12 bij Bleiswijk. Dat melden diverse media. De verdachte was na een inbraak in Gelderland op de vlucht geslagen, meldt RTV Utrecht. De politie zette de achtervolging in bij Gaanderen, vlak bij Doetinchem.

De man reed via de A12 richting Den Haag. Volgens RTV Utrecht werden vijftien politiewagens ingezet. Vanwege de hoge snelheid besloot de politie niet meer achter de verdachte aan te rijden en werd een politiehelikopter ingezet om de automobilist te volgen. Na een achtervolging van 140 kilometer volgens Omroep West kon de man bij Bleiswijk worden klemgereden en aangehouden.

John van der Tol van Omroep West:

Twitter avatar johnvandertol John van der Tol Een politieachtervolging is zojuist beëindigd op de A12 bij Bleiswijk. De bestuurder was al 140 kilometer op de vlucht #politie #a12

De verdachte heeft op de snelweg bij Bleiswijk gezorgd voor file zo meldt de ANWB:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De vluchtauto veroorzaakt nu 5 km file op de #A12 bij Bleiswijk. Verkeer naar Den Haag kan beter omrijden via Alphen (#N11).
Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Politie-achtervolging eindigt bij Bleiswijk op de #A12. Vandaar de twee afgesloten rijstroken. Bron: o.a. @poldoetcentrum.
    • Anouk Eigenraam