Op Twitter zoek ik naar een baan

Naam: Marjolein Stege (46)

Was: registrator bij Museum Speelklok

Nu: op zoek naar werk in de sociaal-culturele sector

„Ik werkte bij Museum Speelklok in Utrecht als registrator, vier dagen per week. Bij het museum ontsloot ik de collectie zelfspelende muziekinstrumenten in een geautomatiseerd datasysteem. Het is een beroep waar ik in ben gerold na mijn studie architectuurgeschiedenis in Amsterdam. Na een jaar liep mijn contract af en ik kreeg geen verlenging. Het museum had een slecht jaar gedraaid en er was geen budget meer.

„Bij toeval kwam ik erachter dat er in Amsterdam een Servicepunt Kunst en Cultuur was. Ik heb mezelf aangemeld en kreeg onder meer een workshop social media. Daar hoorde ik dat 60 procent van de vacatures tegenwoordig via Twitter bekend wordt gemaakt. Vaste banen in mijn vakgebied zie ik niet langskomen, alleen kleine projecten. Voor registratie- en documentatiewerk bij musea worden nu vaker vrijwilligers ingezet.

„Ik hoop nog steeds op een baan in de museumwereld, maar omdat ik realistisch ben over mijn kansen op dat vlak, richt ik me ook op werk daarbuiten. Sinds kort werk ik met toestemming van het UWV vrijwillig als coördinator voor het steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp in Arnhem. Daarnaast voer ik oriënterende gesprekken met organisaties waarmee ik affiniteit voel, zoals het Jeugdcultuurfonds Arnhem.

„Het Servicepunt Kunst en Cultuur stelt ook scholingsbudget beschikbaar, waarmee ik een passende opleiding of cursus kan gaan doen, om mijn kansen op werk in deze hoek van de arbeidsmarkt te vergroten.”