Ook Vlaanderen krijgt dit jaar een Boekenweek

De Boekenweek, tot vorig jaar een uitsluitend Nederlandse aangelegenheid, breidt het territorium uit en zal vanaf dit jaar ook in Vlaanderen worden georganiseerd. Dit betekent onder meer dat het Boekenweekgeschenk straks ook in Vlaanderen kado zal worden gedaan. Dat maakte het CPNB zojuist bekend. Sinds 2012 werd het Boekenweekgeschenk al in Vlaanderen verspreid als onderdeel

De Boekenweek, tot vorig jaar een uitsluitend Nederlandse aangelegenheid, breidt het territorium uit en zal vanaf dit jaar ook in Vlaanderen worden georganiseerd.

Dit betekent onder meer dat het Boekenweekgeschenk straks ook in Vlaanderen kado zal worden gedaan.

Dat maakte het CPNB zojuist bekend.

Sinds 2012 werd het Boekenweekgeschenk al in Vlaanderen verspreid als onderdeel van de zogeheten Literaire Lente, maar vanaf komende maart vervangt de Boekenweek deze. Het CPNB werkt hiervoor samen met het Vlaamse boek.be en de Nederlandse Taalunie. De boekenweek vindt plaats van 8 tot en met 16 maart.

Het Geschenkboek heet voortaan ook in Vlaanderen het Boekenweekgeschenk en wordt door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Dit jaar is Tommy Wieringa de auteur van het geschenk. Het thema van de Boekenweek is ‘reizen’.

    • Sebastiaan Kort