M’n leeftijd, 42, speelt ook een rol

Naam: Hanneke Janssen (42)

Was: projectcoördinator bij de Stichting Kunst en Openbare Ruimte

Nu: wil aan de slag als zzp’er

„Ik heb twaalf jaar bij de Stichting Kunst en Openbare Ruimte, beter bekend als SKOR, gewerkt. Bij de bezuinigingen op de rijkssubsidies voor cultuur werd onze subsidie volledig geschrapt. De organisatie werd opgeheven en iedereen belandde in de WW. Ik heb het idee dat een vaste baan niet meer zo snel zal langskomen. De tijden zijn veranderd, en mijn leeftijd speelt ook een rol.

„Het Servicepunt bood een groepsworkshop aan voor lotgenoten. Iedereen kwam uit de cultuurwereld, dat gaf een enorme klik. Officieel stonden er drie bijeenkomsten gepland, maar we komen nog steeds bij elkaar, om elkaar te ondersteunen, en we hebben ook een Linkedin-groep opgezet. Ik heb via het Servicepunt een test gedaan om mijn eigen kwaliteiten te onderzoeken.

„Nu werk ik, met hulp van mijn adviseur, aan een bedrijfsplan. Ik wil mijzelf gaan aanbieden bij basisscholen als administrateur en projectbegeleider. Op scholen blijft veel werk liggen; ik heb al stage gelopen bij een basisschool en gemerkt dat er genoeg te doen is. Ik ben ook bezig met het uit de grond stampen van een stichting die scholen kan helpen bij het realiseren van kunstwerken. Dat is een voortzetting van mijn vorige werk. Maar ik weet niet of ik daar veel werk in zal vinden. Intussen heb ik voor tien uur betaald werk gevonden, bij Winkelstraatvereniging Jan Eef in Amsterdam, die tot doel heeft de Jan Evertsenstraat leefbaarder te maken en het winkelaanbod gevarieerder een aantrekkelijker te maken.”