Maandblad Opzij definitief in handen van Veen Media

Het feministische tijdschrift Opzij wordt definitief overgenomen door uitgever Veen Media. Dat meldt het maandblad zelf op de site vandaag. Veen Media is uitgever van onder andere Filosofie Magazine, Historisch Nieuwsblad, Maarten! Kunstbeeld, Jamie magazine en New Scientist.

Afgelopen maandag meldde NRC al dat de overname waarschijnlijk ophanden was. In een reactie schrijft waarnemend hoofdredacteur Daphne van Paassen op de site dat ze blij is met de overname:

“Veen Media is een inhoudelijk uitgeefhuis, waar we ons als opinieblad thuis voelen.”

De directeur van Veen Media, Leo Schaap, noemt Opzij een aanwinst voor het portfolio:

“Opzij is een sterk merk dat heeft laten zien dat het ook nu bestaansrecht heeft. Events als de Top-100 Machtige Vrouwen, de Opzij Literatuurprijs en de Opzij-leerstoel geven het merk een prominente plaats in het medialandschap.”

Opzij werd in november in de verkoop gezet door WPG als gevolg van een sanering. De uitgever van De Groene Amsterdammer toonde meteen interesse in Opzij, maar sinds directeur Teun Gautier daar plots weg moest – omdat hij een boekenvoorschot aan Edwin de Roy van Zuydewijn niet had gemeld – waren die overnameplannen van de baan.

    • Anouk Eigenraam