Kijkje in de Kamer

Rondkijken // Online in de Tweede Kamer met Google Streetview

nrch.nl/396e

De deuren van het Torentje stonden al sinds vorig najaar open voor online pottenkijkers. Premier Rutte had zijn paperassen netjes weggeborgen, de vloer gestofzuigd en een fris bosje bloemen neergezet, voordat de camera’s van Google Streetview langskwamen. Ook al zo onberispelijk is de rest van het Binnenhof op de 360-graden-foto’s die onlangs verschenen zijn op Streetview. Je kunt als gewone sterveling nu door de ‘wandelgangen’ van de Tweede Kamer lopen, je vergapen aan de koffievlekken op de Kamerzetels en de vele grijstinten van de wanden, of plaatsnemen achter de interruptiemicrofoon. Google was in augustus 2013 in de Tweede Kamer om de beelden te schieten – midden in de vakantieperiode. Het nadeel is dat het daardoor aanvoelt als een filmset: werkelijk niets wijst erop dat hier ook wel eens echte mensen rondlopen.