Kijken en rustig wakker worden met het Amsterdam Light Festival

Goedemorgen. Een prettige manier om een wederom grijze dag te beginnen: een hyperlapse van onze hoofdstad, bestaande uit beelden uit november en december. De donkere stad wordt mooi verlicht dankzij het Amsterdam Light Festival.

400.000 bezoekers trok het festival tot dusver aan, dat nog tot 19 januari duurt. Daarmee heeft het lichtfestival net over de helft van zijn duur al meer bezoekers dan het totaal van vorig jaar: 375.000.

Het lichtfestival, dat vorig jaar zijn eerste editie beleefde, kent sinds dit jaar naast een wandelroute door de Plantagebuurt ook een vaarroute. Filmmaker Jack Fisher legde het de afgelopen twee maanden vast.

Amsterdam in Motion from Jack Fisher on Vimeo.

Een goed idee dat ook Kees Fopma uitvoerde. Hieronder zijn interpretatie van het Amsterdam Light Festival:

Amsterdam Light Festival 2013 from Kees Fopma on Vimeo.

    • Annemarie Coevert