Hoe mooi ons Limburg was

Drama //

Hemel op aarde

In Limburg is de film al een hit. Daar trok Hemel op aarde van Van God los-regisseur Pieter Kuijpers de afgelopen kerstvakantie al meer dan 20.000 bezoekers en kreeg hij heel ludiek een Gouden Vlaai uitgereikt.

Vanaf deze week kan ook de rest van Nederland kennismaken met dit geheel Limburgs gesproken en uiterst nostalgisch coming of age- drama. Het draait in Hemel op aarde allemaal om de dertienjarige Bart, die misdienaar is bij pastoor Huub Stapel, maar ook geprikkeld wordt door Emmanuelle op televisie en door de eindeloze benen van zijn gehandicapte buurmeisje Moniek.

Kuijpers maakte naam met rauwe, waargebeurde films over maatschappelijk urgente onderwerpen, maar kiest dit keer voor een mild humoristische, soms bijna komische aanpak. Daarnaast blijkt hij in deze semiautobiografische herinneringen ook heel aardig de magie van de kindertijd te kunnen verbeelden, en niet alleen maar de onttovering daarvan die we uit zijn andere werk kennen.

    • Dana Linssen