Explosie in fabriek in Japan - ‘zeker vijf doden’

Bij een explosie in een chemische fabriek in Japan zijn vijf mensen omgekomen. Minstens twaalf mensen raakten gewond. Dat meldt de Japanse politie tegenover persbureau AFP.

De explosie vond plaats bij een fabriek van Mitsubishi. Onder de tientallen gewonden zijn negen lichtgewonden, meldde een woordvoerder. Over het aantal zwaargewonden kon de woordvoerder niets zeggen. Het vuur dat volgde op de explosie, zou zijn gedoofd.

De fabriek lag in het centrum van een industriegebied waar onderdelen voor auto’s en zonnepanelen worden gemaakt. Mitsubishi produceert verschillende producten, van auto-onderdelen tot cement. Er werken wereldwijd meer dan 22 duizend mensen. Naast de fabriek in Japan zijn er vooral grote fabrieken in de VS, Brazilië, Duitsland en India.

    • Mirjam Remie