Ex-vrouw Dutroux mag zich van rechter vestigen in Italië

Het bekladde klooster waar de ex-vrouw van Dutroux sinds haar vrijlating verblijft. Foto ANP/Marcel van Hoorn

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, mag naar Italië afreizen om een nieuw leven op te bouwen in een evangelisch tentenkamp in Toscane. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad vanmorgen.

Martin bevindt zich nu nog in een klooster in Malonne, maar dat sluit binnenkort definitief. De ex-vrouw van Dutroux heeft om deze reden van de rechter toestemming gekregen in Italië een evangelische leefgemeenschap van haar goede bedoelingen te overtuigen. Als dit niet lukt moet ze alsnog haar gevangenisstraf uitzitten.

Martin werd in 2004 veroordeeld voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier van hen. In 2012 werd ze tot grote verontwaardiging van veel Belgen vervroegd vrijgelaten. Een belangrijke voorwaarde voor de vervroegde vrijlating was dat Martin zich zou terugtrekken in een klooster.

Dutroux zelf zit een levenslange celstraf uit voor de ontvoering en verkrachting van zes meisjes en de moord op An Marchal en Eefje Lambrecks.

    • Annemarie Coevert