Droog op vrijdag

De afgelopen dagen was het erg zacht en tot aan het weekend blijft het relatief mild. Vanaf zaterdag lijkt hier langzaam verandering in te komen. Deze donderdagavond vallen nog een paar buien. In de nacht naar vrijdag wordt het droog en klaart het op. Het koelt af naar 4 tot 6 graden.

Morgen profiteren we van een rug van hogedruk. Hierdoor blijft het op een enkel buitje in het noordoosten na droog. Er is veel zon en de temperatuur stijgt naar 8 tot 10 graden.

Zaterdag trekt een regenstoring vanuit het noordwesten. In het zuidoosten is het eerst nog een tijd droog met ook ruimte voor zon. Elders zal de zon nauwelijks te zien zijn. Met maxima rond 7 graden wordt het iets minder zacht. In de nacht naar zondag kan het lokaal tot vorst komen. Overdag schijnt de zon geregeld en wordt het een graad of 7.