Doping of zetpil?

App // doping Dopingwaaier Android, iPhone en iPad Gratis 3

Met de Olympische Spelen in Sotsji in aantocht richt de hele wereld zich op atleten én op hun eventuele dopinggebruik. Toch is niet altijd duidelijk welke geneesmiddelen daar wel en niet onder vallen. Daarom heeft de Doping Autoriteit Nederland de Dopingwaaier gemaakt, een lijst met alle toegestane stoffen voor sporters, ook als app verkrijgbaar. Met de waaier controleren (eventuele) gebruikers snel of ze een ibuprofen, zetpil of hoestmedicijn kunnen innemen zonder schorsingsgevaar. In de app krijgen atleten ook informatie over de controleprocedures, dispensatie voor bepaalde middelen en de belangrijkste dopingregels. Voor niet-atleten achtergrondinformatie die handig kan zijn tijdens het volgen van de laatste ontwikkelingen in Sotsji.

    • Hans Klis