Donorvader van 533 kinderen

Komedie //

Delivery Man

Delivery Man, een remake van de Canadese film Starbuck, gaat over David Wozniak (Vince Vaughn). Hij werkt als chauffeur voor het slagersbedrijf van zijn vader en kweekt wiet om zijn schulden af te betalen. Wozniak is een veertiger die liever basketbalt dan verantwoordelijkheid neemt. Zijn zwangere vriendin verlaat hem: ze voedt hun kind liever alleen op.

Dan krijgt nietsnut Wozniak een brief: de kindman die ooit bijverdiende als spermadonor, blijkt biologische vader van 533 kinderen, van wie 142 een rechtszaak hebben aangespannen om te ontdekken wie hun verwekker is. Wozniak begint een van hen stiekem te volgen en probeert ze allemaal te helpen. Het vaderschap is zo eng niet, leert hij.

Delivery Man is een vehikel voor komiek Vince Vaughn, een sympathieke slacker die het sentiment verteerbaar houdt terwijl de discussie over het recht op anonimiteit van een spermadonor versus het recht van kinderen om hun ouders te kennen, naar de achtergrond verdwijnt. Want het moet wel leuk blijven.

    • André Waardenburg