Ontheemden dringen voedselcentrum binnen

Vluchtelingen in Bangui proberen een voedseldistributiecentrum binnen te dringen. Sinds dinsdag krijgen zij van de Verenigde Naties rijst, bakolie, matten om op te slapen en andere spullen. Zij horen bij de 100.000 ontheemden die hun toevlucht hebben gezocht op het vliegveld van de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), sinds er in december geweld uitbrak tussen christenen en moslims. Daar zijn zeker duizend doden bij gevallen. President Michel Djotodia staat onder grote druk om af te treden. Vandaag is hij op een economische top van landen in centraal Afrika. De secretaris-generaal van het samenwerkingsverband heeft gezegd dat de andere leiders Djotodia vandaag zullen oproepen te vertrekken, aangezien zijn regering het geweld niet weet te stoppen. De zaden voor het geweld werden gezaaid toen de rebellengroep van Djotodia in maart met geweld de macht greep. Djotodia werd daarmee de eerste islamitische president van het grotendeels christelijke land. Gevechten tussen de religieuze groepen zorgden afgelopen tijd voor gruwelijkheden, waarbij volgens hulporganisatie Unicef zelfs kinderen zijn gemarteld en onthoofd. Frankrijk heeft militairen gestuurd om het geweld te helpen stoppen.