Burgemeester in New Jersey gestraft met een verkeersinfarct

George Washington Bridge is toch al een van de drukste bruggen ter wereld, waar dagelijks zo’n 300.000 auto’s overheen denderen. Dus toen in september gedurende vier dagen toegangswegen om onduidelijke redenen werden afgesloten ontstond een verkeersinfarct in Fort Lee, in New Jersey aan de linkeroever van de Hudson. Uitgerekend op de eerste dag van het nieuwe schooljaar.

En dat was de bedoeling, blijkt nu. Want de burgemeester van Fort Lee, een Democraat, moest maar eens voelen dat hij de Republikeinse gouverneur Chris Christie niet openlijk had gesteund.

In een gisteren in Amerikaanse kranten gepubliceerde e-mail schrijft een naaste medewerkster van Christie: ‘Tijd voor wat verkeersproblemen in Fort Lee’. De man die verantwoordelijk is voor de brug schreef terug: ‘Ik snap het’. Tijdens de chaos ontving hij ook nog een (anonieme) e-mail waarin iemand schrijft: ‘Is het verkeerd dat ik lach’.

Christie, volgens velen een kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2016 en die tijdens de orkaan Sandy nauw samenwerkte met Obama, noemde het incident gisteren „onacceptabel”. Hij zei er niets van te hebben geweten en de betrokkenen te zullen straffen. Volgens de Democraat John Wisniewski is dit „regeren op zijn slechtst”. Christie, die toch al kampt met zijn imago van bullebak, heeft volgens Wisniewski wat uit te leggen. (AP)