Bekijk in 2 minuten hoe Times Square de laatste 12 uur van 2013 beleefde

Ze maakten vanaf twee locaties ruim twaalf uur video en propten dat in iets meer dan twee minuten. Drie filmmakers stonden tijdens het Oud en Nieuw-feest in New York City op twee hoteldaken om vanaf afstand het aftellen te volgen. Dat leverde een mooie timelapsevideo op.

Oud en Nieuw op Times Square is geen standaardfeest. In tegenstelling tot steden als Sydney, Parijs, Londen en Dubai is hier slechts een klein beetje vuurwerk te zien. Wel tellen tienduizenden mensen onder begeleiding van de kristallen bal af tot het twaalf uur is en wordt er vervolgens confetti in de lucht geschoten.

De makers over hun video:

“New York City is at the top of the list when it comes to New Year’s eve celebrations around the country. Nothing beats the magical 12 foot sparkling Waterford crystal ball descent at the stroke of midnight. Times Square is arguably one of the most electrifying places to bring in the new year, which is why it is no surprise that it has become the global celebration with millions of broadcast viewers.”

NYE Times Square from The Timelapse Group on Vimeo.

De video is afkomstig van de The Timelapse Group, een groep filmmakers uit New York City die onder leiding staat van Noel Cordero, Brandon Cotter en Hector Arrivillaga.

Natuurlijk is New York City niet de enige plek waar een timelapsevideo van is gemaakt. Hieronder twee alternatieven.

Dubai:

Melbourne:

    • Nando Kasteleijn