Zoe, de leukste dokter van Amerika

Zien Drama

Dokter Hart

Net5, 20.30-21.25u.

Eerste aflevering van een Amerikaanse dramaserie over de ambitieuze, net afgestudeerde dokter Zoe Hart (Rachel Bilson, bekend van de tienerserie The OC).

Hart wil in haar vaders voetsporen treden en hartchirurg worden, maar ziet die droombaan aan haar neus voorbijgaan. Met tegenzin neemt de New Yorkse dan een baan aan in een huisartsenpraktijk in het kleine dorp Bluebell in Alabama.

Als ze aankomt, blijkt de enige huisarts van het dorp overleden en zijn praktijk deels aan haar te hebben nagelaten. De stadse arts jaagt meteen wat dorpsbewoners tegen zich in het harnas en doet er vervolgens een heel seizoen over om hun hart weer te veroveren.

In de Verenigde Staten waren de serieuze recensenten niet mild over de serie, die daar Hart of Dixie heet. Met name de hoofdrolspeelster, die zich niet weet los te maken van de tiener in zichzelf, moest het ontgelden. Lichtgewicht, clichématig en sentimenteel, was het oordeel.

Het Amerikaanse tienerpubliek heeft de gedreven dokter Hart toch omarmd. De serie is daar inmiddels aan zijn derde seizoen toe.

Wees voorbereid op een flinke dosis countrymuziek en neem het niet te nauw met de medische accuraatheid.