Tussen Emanuelle en meneer pastoor

In Limburg is het al een hit. Daar trok Hemel op aarde van Van God los-regisseur Pieter Kuijpers de afgelopen kerstvakantie al meer dan 20.000 bezoekers en kreeg hij heel ludiek een Gouden Vlaai uitgereikt.

Vanaf deze week kan ook de rest van Nederland kennismaken met dit geheel Limburgs gesproken en uiterst nostalgische coming-of-age-drama. Het draait allemaal om de dertienjarige Bart. Misdienaar natuurlijk bij pastoor Huub Stapel. Maar ook geprikkeld door Emmanuelle op televisie en de eindeloze benen van zijn gehandicapte buurmeisje Moniek.

Kuijpers maakte naam met rauwe, waar gebeurde films over maatschappelijk urgente onderwerpen, maar kiest dit keer voor een mild humoristische, soms bijna komische aanpak. Daarnaast blijkt hij in deze semiautobiografische herinneringen ook heel aardig de magie van de kindertijd te kunnen verbeelden, en niet alleen maar de onttovering daarvan die we uit zijn andere werk kennen.

Dana Linssen

    • Dana Linssen