‘Schumacher enkele meters buiten de piste toen hij viel’

Een fan van Schumacher bij het ziekenhuis in Grenoble. Foto EPA / David Ebener

Michael Schumacher was enkele meters buiten de piste toen hij op 29 december ten val kwam. Hij raakte met zijn ski een steen, raakte uit balans en viel met zijn hoofd op een andere steen. Dat is af te leiden uit de beelden van zijn helmcamera, zo werd vandaag duidelijk tijdens de persconferentie van de politie in Albertville.

De camera legde twee minuten beeld vast van vóór zijn val in het skigebied Les Trois Valleés. Daarop is het spoor te zien dat de Duitser tijdens zijn afdaling achterliet. Er blijkt uit dat Schumacher bij een kruising tussen een rode en de blauwe piste zijn evenwicht verloor. Na zijn val lag hij negen meter bij de piste vandaan.

De politie wilde niet zeggen of hij roekeloos is geweest. Zijn snelheid is “geen belangrijk aspect van het onderzoek”. Dat hij een vriend zou hebben willen helpen, zoals zijn familie beweert, kon niet bevestigd worden.

Er was eerder ook sprake van een toerist die het ongeval bij toeval zou hebben gefilmd, maar die man heeft zich volgens de politie nog niet gemeld.

De 45-jarige oud-Formule 1-coureur ligt inmiddels elf dagen in een kunstmatig coma in het ziekenhuis van Grenoble. Hij werd twee keer geopereerd. In de laatste update over zijn gezondheidstoestand zei zijn manager vorige week dat hij nog steeds in kritieke toestand is. Zijn artsen zeiden een dag eerder wel dat er tekenen van verbetering te zien waren.

    • Peter Zantingh