Nieuwe beelden Nirvana

Kijken // Grunge Nirvana Live in Forum, Los Angeles Bekijk de beelden: nrch.nl/394f

Twintig jaar na de dood van zanger Kurt Cobain zijn nieuwe beelden opgedoken van zijn Nirvana. De band speelt op 30 december 1993 in Los Angeles, een paar maanden voor de zelfmoord van Cobain, in april 1994. Op de beelden van een kwartier, opgenomen vanaf het podium, staan ‘Jesus Doesn’t Want me for a Sunbeam’ (van The Vaselines), ‘The Man Who Sold the World’ (van David Bowie), ‘All Apologies’, en een klein stukje ‘On a Plain’ voor de camera uitgaat. De beelden zijn eind december op YouTube gezet door documentairemaker Dave Markey, precies twintig jaar na de opname. Nirvana speelde deze nummers een maand eerder tijdens de Unplugged in New York-set ook. Toen ingetogen en akoestisch, nu ruw en ongepolijst.

    • Peter van der Ploeg