Legerhelikopter VS stort neer in Engeland: vier doden

Een Amerikaanse legerhelikopter is laat gisteravond tijdens een training neergestort in het oosten van Engeland. Alle vier de inzittenden kwamen daarbij om het leven, zo meldt persbureau AP.

De hulpdiensten onderweg naar het helikopterongeluk in de buurt van Salthouse, Norfolk. Foto Reuters / Toby Melville

Een Amerikaanse legerhelikopter is gisteravond tijdens een training neergestort in het oosten van Engeland. Alle vier de inzittenden kwamen daarbij om het leven, zo meldt persbureau AP. Los van de inzittenden kwam niemand anders in de omgeving in gevaar.

De helikopter stortte vlakbij Salthouse aan de kust van Engeland neer:

De helikopter was gestationeerd bij de nabijgelegen Royal Air Force-basis in Lakenheath, waar ook personeel van de Amerikaanse luchtmacht gestationeerd is. De helikopter vloog volgens getuigen erg laag voor hij neerstortte, maar het is nog niet duidelijk wat er mis is gegaan.

De Pave Hawk helikopter, een nieuwere versie van de bekendere Black Hawks, wordt voornamelijk gebruikt voor gevechts- en reddingsmissies. De helikopter vliegt daardoor normaal gesproken al erg laag en snel, omdat hij vaak wordt gebruikt om personeel aan de grond te redden tijdens oorlogs- of andere vijandige situaties.

    • Anouk van Kampen