Kou komt traag

Geleidelijk verdwijnen de extremen uit het weer. De temperaturen zakken vanaf vrijdag heel langzaam en na het weekeinde volgen de minimum- en maximumwaarden meerdere etmalen het klimatologische boekje. Vanavond kan er af en toe wat lichte regen vallen, vannacht zijn in het noorden en noordwesten pittiger buien mogelijk.

Donderdag passeert een tweetal fronten. Verspreid over de dag vallen enkele buien, waarbij de zuidwestelijke wind zeer vlagerig zal zijn en aan zee krachtig tot hard kan worden. Dit is de laatste dag met middagtemperaturen in de dubbele cijfers.

Vrijdag ziet er kalmer uit, met zonneschijn en een graad of 9. Zaterdag is er weer wat regen, zondag blijft droog. Als het zaterdagnacht opklaart, kan het tot een graadje vorst komen, ’s ochtends is enige mist mogelijk.