Interview Af en toe zie ik iets leuks, dan loop ik daarop af

„Ze kwam uit de bibliotheek gelopen, in het centrum van Utrecht, september vorig jaar”, vertelt Tim Zwart (26), student Game and Media Technology aan de Universiteit Utrecht. „Ze dacht dat ik een straatverkoper was. ‘Ik hoef niets’, antwoordde ze. Toen zei ik wat ik altijd zeg: ik vind je er leuk uitzien, ik moest even ‘hoi’ zeggen. Ze reageerde niet meteen enthousiast. Toen vroeg ik of ze wat wilde drinken. Ze zei ja. Door haar ben ik ontmaagd.

„Ik heb een bepaalde methode ontwikkeld. Af en toe zie ik iets leuks rondlopen, dan loop ik daarop af. Dan kom ik van de zijkant en draai ik een beetje om haar heen. Mijn handen gebruik ik om een stopsignaal mee te maken. De geëigende techniek. Ik schat dat 75 procent blijft staan. Een vast script heb ik niet. Vaak is ze aan het shoppen, dan vraag ik wat ze heeft gekocht. Ik heb zo een stuk of tien telefoonnummers gescoord. Veel lieten niks van zich horen.

„Ik wil graag beter worden in versieren. Vrienden van mij hebben meer succes, maar ik bied niet tegen ze op. Ik ben in competitie met mezelf. Ik kijk ook technieken af. Iemand zei dat ik eerst moet zorgen dat ze me opmerkt voor ik iets zeg. Dat ik vooruit moet kijken, zodat ze mij eerst ziet. Het werkte niet. Met mijn poging dat plan ten uitvoer te brengen, heb ik best wat meisjes laten schrikken.

„Het meisje dat mij ontmaagde, is de enige met wie ik seks heb gehad. Ik zie haar nog steeds, we hebben geen relatie. Wil ik meer? Ergens wel, ergens niet. Ik zou geen nee kunnen zeggen als ze me vraagt, maar het is ook verslavend om meisjes te versieren. De succesjes die ik af en toe behaal, geven me een boost. Daar word ik gelukkig van.”

    • Merlijn Kerkhof