Na het Torentje en de Trêveszaal nu ook Tweede Kamer op Street View

De plenaire zaal van de Tweede Kamer. Screenshot Google Street View

Het Torentje stond al op Google Street View, en de Trêveszaal ook. Maar sinds vandaag is ook een virtueel wandelingetje door de Tweede Kamer mogelijk. Kamerleden kom je er echter niet tegen: de opnames zijn gemaakt tijdens het laatste zomerreces.

Google was in augustus 2013 in de Tweede Kamer om de beelden te schieten. Naast de plenaire zaal (waar de debatten plaatsvinden - je kunt zelf achter het spreekgestoelte gaan staan) zijn ook de Handelingenkamer, de centrale hal en de Enquêtezaal te bezoeken.


View Larger Map


View Larger Map

Ten slotte is ook de Stadhouderskamer te zien. Hier vond in 2012 de formatie van het kabinet Rutte II plaats.

De Tweede Kamer écht bezoeken kan ook; je kunt je hier aanmelden.

    • Peter Zantingh