De lunch is niet langer gratis

Sfeer

Dit kantoor in het centrum van Den Haag luncht aan lange, houten tafels. Brood en beleg worden afwisselend besteld door commercieel administratief medewerkster Stefanie en accountmedewerker Stefan. Maxim, de directeur van ProSpex: „We boden deze lunch eerst gratis aan, maar dat mag niet meer van de Belastingdienst. Daarom kost hij nu 1 euro per dag. Ik vind het sociale aspect van de lunch heel belangrijk – dat we elkaar eens spreken over andere dingen dan werk en elkaar beter leren kennen. Zelf neem ik vaak mijn eigen, gezonde lunch mee: een bakje met fruit, lijnzaad en gojibessen enzo. In ons Amsterdamse filiaal eten meer mensen dat, maar hier moeten mijn collega’s erom lachen. Ze vragen me of ik een vogel ben geworden.”

Er staat een aantal tostiapparaten, verder is de lunch hier koud. Op vrijdag zijn er wel regelmatig kroketten: die zijn dan voor het hele bedrijf gewonnen door werknemers die vanwege goede prestaties aan het Rad van Fortuin mochten draaien.

Reacties

„Ik neem bijna elke dag een tosti”, zegt Henk, accountmanager binnendienst. „En dan nog iets gezonds erbij. Tonijnsalade ofzo. Ik ben blij dat de lunch hier zo volledig is, ik heb mindere kantines meegemaakt.” Zijn collega Elvisa is het daarmee eens: „Ze hebben hier alles, zelfs Red Bull. Dat drink ik trouwens niet tijdens de lunch hoor, het is meer fijn voor bij het bellen. Maar er is dus veel keus.” Anissa, ook accountmanager binnendienst: „Het is altijd lekker. Ik eet het liefst bruin brood met kaas. Van kroketten hou ik niet, die win ik dus liever niet bij ons Rad van Fortuin.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers