Dan maar geen winter

muziek // braziliaans Birdsessions Bird, Rotterdam Cariopa e.a. 21.30 u, gratis. bird-rotterdam.nl

Als het dan toch nog niet echt koud wil worden deze winter, dan kun je maar beter de zon weer in de armen sluiten. De Rotterdamse jazzclub Bird voorziet daarin. Bij Bird is woensdagavond sessieavond, waarbij muzikanten uit de omgeving elkaar ontmoeten en samen de instrumenten kruisen. Vanavond staat de club in het teken van de Braziliaanse swing. De muzikanten krijgen versterking van Cariopa, een Europese band die Braziliaanse choros (typisch Braziliaanse dansmuziek) en samba’s spelen. Ze hebben alle vier gereisd, gestudeerd en opgetreden in Brazilië en geven allen les aan de Escola Portátil de Música Holanda in Rotterdam, de enige choroschool buiten Brazilië. Cariopa speelt vanavond de klassieke Braziliaanse deuntjes in een moderner, 2014-jasje. Een kaartje kost niets, de sessies beginnen 21.30.