Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Beste Nieuws-app 2013: NRC Reader

Er is reden tot enige trots bij NRC: vandaag is onze app NRC Reader flink in de prijzen gevallen bij de iCulture Awards 2013, de belangrijkste Nederlandse prijzen voor iOS apps. NRC Reader won in de categorieën ‘Beste Nederlandse Nieuwkomer’ en ‘Beste Nieuws-app’ en was runner-up bij Beste Nederlandse App en App van het Jaar 2013.

De prijzen bevestigen ons dat we op de goede weg zijn met onze zoektocht naar relevante digitale nieuwsproducten. Uit het juryrapport voor Beste Nederlandse Nieuwkomer:

NRC Reader spreekt mensen aan die geen tijd hebben om de hele krant te lezen, maar best willen betalen voor het beste wat er in NRC verschijnt.

Uit het juryrapport voor Beste Nederlandse App:

NRC probeerde in 2013 een nieuwe formule uit: betalen voor [...] de beste artikelen die in NRC Handelsblad en NRC Next zijn verschenen. Het sloeg in als een bom en bleek een voorbeeld voor soortgelijke journalistieke initiatieven.

Uit het juryrapport voor Beste Nieuws-app:

NRC Reader toont aan dat er nog toekomst is voor betaalde journalistiek.

Eind 2013 werd NRC Reader al uit meer dan honderd iPad-applicaties van Europese kranten als enige onderscheiden met een Award of Excellence bij de European Newspaper Awards. Apple bekroonde in diezelfde tijd NRC Reader tot ‘Great Subscription’. Om deze aanhoudende prijzenregen te vieren, bieden we NRC Reader nu de eerste maand gratis aan.

Sinds we NRC Reader in februari presenteerden werd de app op 120.000 iPads en iPhones geïnstalleerd. Sinds oktober heeft NRC Reader bovendien een broertje: NRC Reader Opinie & Debat.

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.