Zetpil wel of geen doping?

Met de Olympische Spelen in Sotsji in aantocht richt de hele wereld zich op atleten én op hun eventuele dopinggebruik. Toch is niet altijd duidelijk welke geneesmiddelen wel en niet vallen onder die noemer. Daarvoor heeft de Doping Autoriteit Nederland de zogeheten dopingwaaier, een geplastificeerde lijst met alle toegestane stoffen voor sporters. Omdat zo’n lijst nog weleens kwijt kan raken is die sinds half december ook als app te downloaden voor iOS en Android. Met Dopingwaaier controleren gebruikers snel of ze bijvoorbeeld een ibuprofen, zetpil of hoestmedicijn kunnen innemen zonder gevaar te lopen geschorst te worden. In de app krijgen atleten ook informatie over de procedures van een dopingcontrole, hoe zij dispensatie voor bepaalde middelen krijgen en kunnen zij de belangrijkste dopingregels raadplegen. Voor niet-atleten biedt de gratis Dopingwaaier achtergrondinformatie die handig kan zijn tijdens het volgen van de laatste ontwikkelingen in Sotsji.