Voorspelletje

Spelen // Voorspellen New America’s Wat gebeurt er in 2014? nrch.nl/392s Meedoen kan t/m vrijdag 10 januari

Wie gaat het WK winnen, welk aandeel gaat dit jaar het meest stijgen en welke regeringsleider zal z’n biezen pakken? Het Amerikaanse tijdschrift New America houdt het jaarlijkse wedstrijdje voorspellen van het jaar. In het rijtje mogelijk vertrekkende wereldleiders staat naast de Zuid-Afrikaanse president Zuma en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un opnieuw de Syrische president Assad. Over hem voorspelden de lezers de voorgaande twee jaar ook al dat hij zijn baan niet zou houden. Hoewel de vragen op het oog niet al te ingewikkeld lijken, had slechts 5 procent van de deelnemers acht of meer vragen goed. Denk je te kunnen voorspellen welke superhelden- of monsterfilm het best gaat presteren, of welk album een Grammy Award krijgt?

    • Anouk Eigenraam