‘Amerikaans concern Warner wil Eyeworks kopen’

Reinout Oerlemans bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Eyeworks vorig jaar. Foto ANP/ Lex van Lieshout

Het Amerikaanse Time Warner wil Eyeworks kopen van Reinout Oerlemans, melden bronnen aan RTL Z. De verkoop is nog niet definitief, maar de tv- en filmproducent doet momenteel een boekenonderzoek bij Eyeworks.

RTL meldt dat deskundigen geen problemen verwachten die een verkoop in de weg staan. De overname door Time Warner zou Eyeworks tientallen miljoenen moeten opleveren. Het Amerikaanse concern staat bekend als ’s werelds grootste mediabedrijf.

Eyeworks werd in 2001 opgericht. De productiemaatschappij is bekend van programma’s als De Nationale IQ Test, Sterren Dansen Op Het IJs en Flikken Maastricht. Het bedrijf had in 2012 een omzet van ruim 250 miljoen euro, schrijft RTL. De brutowinst was in dat jaar 30 miljoen euro, netto bleef er 13,9 miljoen over. Eyeworks heeft in vijftien landen vestigingen.

Time Warner/Warner Brothers heeft een jaarlijkse omzet van 12,5 miljard dollar. In Nederland heeft het concern al een productievestiging.

    • Frank Huiskamp