Gesimuleerde Caraïben in Zoetermeer

Impressie van het park.

Een ruimtereis maken, diepzeeduiken in de Caraïbische Zee en in een Russische MiG-29-straaljager over Moskou vliegen. Dat kan binnenkort in een attractiepark bij Zoetermeer. Burgemeester Charlie Aptroot (VVD) zei gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak dat aan de rand van de stad „zo goed als zeker” het attractiepark Adventure World komt.

Initiatiefnemer Arno Geul bevestigt dat hij overeenstemming heeft bereikt met de gemeente over de locatie. In een overdekte hal van 40.000 vierkante meter moeten ‘simulatorattracties’ komen te staan.

In The Deep Blue Adventure duiken bezoekers bijvoorbeeld daadwerkelijk een zwembad in. Door hun 3D-duikbril krijgen ze het idee dat ze in de Caraïbische Zee zijn.

Geul hoopt jaarlijks een miljoen bezoekers te trekken. „Ongeveer net zoveel als Walibi.” Omdat de ontwikkelings- en bouwplannen nog gemaakt moeten worden, duurt het nog zeker drie tot vier jaar voor het park open is.