‘Succes verder maar wees op uw hoede’

Burgemeester Naterop van Veen kreeg gisteren een dreigbrief // De schrijver bekritiseert zijn uitspraken over de recente arrestaties

Op de redactie van Omroep Brabant is gisteren een anonieme dreigbrief binnengekomen, gericht aan burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg. De schrijver zou uit het Brabantse dorp Veen in die gemeente komen, waar kort voor de jaarwisseling 101 mensen werden gearresteerd vanwege rellen.

De briefschrijver bekritiseert uitspraken van Naterop naar aanleiding het politieoptreden op 30 december.

Volgens de burgemeester heeft de politie goed werk verricht, wat de schrijver betwist. De briefschrijver vindt dat Naterop in de media gelogen heeft over de manier waarop de politie de verdachten heeft aangehouden en hoe zij behandeld zijn. Volgens de brief zouden ‘meerdere arrestanten bijna 24 uur in het busje hebben gezeten, met één glaasje water’.

In Veen is het traditie dat autowrakken in brand worden gestoken rond de jaarwisseling. Toen agenten vorige week maandag ter plaatse kwamen, werden zij bekogeld met flessen en vuurwerk. De laatste arrestanten zijn zaterdag vrijgelaten.

De politie en de gemeente Aalburg willen geen commentaar geven op de vraag of er naar aanleiding van de brief aangifte is gedaan. Wel zegt de politie de brief mee te nemen in het lopende onderzoek naar de rellen in Veen. Novum, NRC

    • Novum
    • NRC