Schietpartij bij stadhuis Dordrecht - ‘man schoot in de lucht’

Gemeenteraadslid Jacqueline van Dongen (Beter Voor Dordt) twitterde bovenstaande foto ("In Stadhuis #dordrecht Nieuwjaarsreceptie, naast stadhuis zoekt politie hulzen na vier schoten, best heftig")

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dordrecht zijn er vanavond schoten gelost bij het stadhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

“Mensen hebben de schoten gehoord en we hebben hebben buiten op het plein hulzen gevonden. De zaak wordt op dit moment onderzocht.”

Meer details zijn er op dit moment nog niet bekend. Voor de nieuwjaarsreceptie waren alle inwoners van de gemeente uitgenodigd op het stadhuis. Een verslaggever van RTV Rijnmond meldde in eerste instantie dat er een kogel in het raamkozijn terecht is gekomen, maar dat is niet bevestigd. Inmiddels zou er sprake zijn van een man die in de lucht schoot met een wapen.

Twitter avatar thijsblom Thijs Blom Blijkt te gaan om man op fiets die 5 keer in de lucht schoot #stadhuis #dordrecht

Update 22.45 uur:
De politiewoordvoerder meldt dat er inderdaad een man vanaf zijn fiets een aantal keer in de lucht heeft geschoten. Om hoeveel schoten het gaat wil hij in het midden laten. Er zijn geen gewonden gevallen en volgens de politie zijn er ook geen aanwijzingen dat de actie was gericht op het stadhuis of de mensen die daar aanwezig waren. Het is nog onbekend wie de man is en waar hij zich nu bevindt.

    • Lex Boon