Regisseur Michael Bay heeft ‘meltdown’ tijdens presentatie op techbeurs

Met bombastische filmmuziek wordt Transformers-regisseur Michael Bay aangekondigd. Hij mag op een techbeurs komen praten over een televisie. Nou ja, het is meer voorlezen. Als de autocue al na luttele seconden op hol slaat, raakt Bay volledig in paniek.

Still uit video

Met bombastische filmmuziek wordt Transformers-regisseur Michael Bay aangekondigd. Hij mag op de Consumer Electronics Show (CES) komen praten over een gebogen televisiescherm. Nou ja, het is meer voorlezen. Als de autocue al na luttele seconden op hol slaat, raakt Bay volledig in paniek.

Het levert bijzonder ongemakkelijke beelden op. Bay heeft al snel door dat voorlezen er niet in zit en dat maakt hij ook duidelijk aan het publiek: “The type is all off, sorry”, zegt hij, om er even later aan toe te voegen dat hij wel zal improviseren. Maar ook dat gaat niet goed en na een paar stiltes verlaat de regisseur zich verontschuldigend het podium.

‘Wow, ik heb mezelf net voor schut gezet’

In de Amerikaanse media is er volop aandacht voor het vreemde incident. Een “meltdown”, noemen onder andere TIME, The Verge en IGN het.

Een reactie van Bay bleef niet lang uit. Op het blog van zijn officiële website legde hij uit wat er gebeurde:

“Wow! I just embarrassed myself at CES. (…) I got so excited to talk, that I skipped over the Exec VP’s intro line and then the teleprompter got lost. Then the prompter went up and down – then I walked off. I guess live shows aren’t my thing.”

Tijdschrift Forbes heeft de gelegenheid aangegrepen om mensen vier presentatietips te geven.

    • Frank Huiskamp