Polare deelt geen debuutprijs meer uit

De Selexyz Debuutprijs houdt definitief op te bestaan, zo bevestigt een woordvoerder van Polare. Gisteren verscheen op internet al een bericht met soortgelijke strekking. De prijs zal ook niet vervangen worden door een debuutprijs met een andere naam, die wellicht beter zou passen bij Polare, het bedrijf waarin Selexyz en De Slegte opgingen. Afgelopen september

Franca Treur won de Selexyz Debuutprijs in 2010 (Foto Roger Cremers)

De Selexyz Debuutprijs houdt definitief op te bestaan, zo bevestigt een woordvoerder van Polare.

Gisteren verscheen op internet al een bericht met soortgelijke strekking. De prijs zal ook niet vervangen worden door een debuutprijs met een andere naam, die wellicht beter zou passen bij Polare, het bedrijf waarin Selexyz en De Slegte opgingen.

Afgelopen september werd nog onderzocht of een doorstart van de prijs tot de mogelijkheden behoorde. Dit nadat bekend werd dat de prijs in 2013, net als in 2012, niet uitgereikt zou worden vanwege “organisatorische problemen”.

De Selexyz Debuutprijs werd sinds 2006 uitgereikt en had tot doel debuterende auteurs te stimuleren. De debuutprijs was een voortzetting van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen Prijs voor Literaire Prozadebuten. Aan de prijs was een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.

De prijs ging in het verleden naar onder andere Franca Treur en Robbert Welagen. Peter Buwalda was in 2011 de laatste winnaar van de prijs met Bonita Avenue.

    • Sebastiaan Kort